BMTFs fagsamling 2016

Omtrent 4 ganger i året møtes takstmenn i BMTF for faglig utveksling og påfyll i nærheten av en av landets store flyplasser. Innholdet i disse samlingene varierer. Denne gangen hadde fagdagansvarlig, Kjell Lofstad, skrudd sammen et program som både økte medlemmenes kompetanse om fuktmåling, og i tillegg ga de en innføring i BMTFs siste store fremskritt, utfyllingsapplikasjonen vi har utviklet i samarbeid med Protector forsikring.

Fuktmålingskongen

Når det gjelder måling av fukt er det få i landet som kan så mye som Tom Robert Sletta i Finisterra, og antagelig ingen som evner å formidle det på en så underholdende og forståelig måte som han gjør. Det er ikke første gang vi har hatt besøk av Sletta, men denne gangen var fokuset mer praktisk rettet. Etter dette besøket kan våre takstmenn enda litt mer om fukt i bygg, noe som vil glede forbrukerne i form av økt trygghet.

BMTF er først ute med ny bransjestandard

Del to av fagsamlingen var viet introduksjon av samarbeidet mellom Protector og BMTF. Protector har invitert oss inn i et samarbeid der de har utviklet en applikasjon til utfylling av vår Eierskifterapport, og på fagsamling ble medlemmene presentert med tankene bak dette prosjektet. I tillegg var det lagt opp til en enkel, praktisk gjennomgang av systemet.

Dette er et verktøy som sikrer at alle deler av boligen er undersøkt før rapporten leveres til kunden. BMTFs bidrag er det faglige rammeverket og innholdet i rapporten, levert av våre takstmenn.

Med dette på markedet om få måneder vil tilstandsrapporter være enda et skritt i retning av trygg bolighandel. Les mer her.